Automatiseren
Wij maken gebruik van Canvas en creƫren zelf ons les materiaal.
Deze module heeft een iets andere opzet, het doel hiervan is om te kijken of we het voor iedereen leuker, makkelijker en interessanter kunnen maken. De belangrijkste verschillen zitten hem in de manier waarop wij jouw kennis testen, het werk wat je maakt controleren en dat we het hopelijk ook makkelijker voor je maken om de opdrachten te maken en vervolgens ook in te leveren.
Tekst en vragen wisselen elkaar af
Direct na het lezen van een stukje tekst kun je vragen krijgen. Bij andere modules krijg je de vragen meestal achteraf op een aparte pagina en die gaan dan over een langer stuk tekst. Door de vragen direct na het lezen van een stukje tekst aan jou te stellen weten we gelijk of je het onderwerp van de tekst goed hebt begrepen en wanneer dat niet zo is kunnen we ook gelijk verwijzen naar aanvullend materiaal. De vragen kunnen ook bijdragen aan het vergroten van je begrip van de materie.
Uitleg en testen vormen een geheel
Door korte teksten te combineren met vragen heeft het veel minder toegevoegde waard om gebruik te maken van bijvoorbeeld ChatGPT. Het copy / pasten van de tekst om een antwoord te krijgen is vaak meer werk dan gewoon even de tekst te lezen en antwoord te geven. Je mag de vragen zo vaak opnieuw beantwoorden als je wilt en krijgt direct feedback, je hoeft dus niet meer te wachten tot wij je werk hebben gecontroleerd.
Gepersonaliseerde vragen
De vragen die door het systeem gesteld worden zijn per student verschillend, daar waar de vragen wel hetzelfde zijn worden de antwoorden automatisch gehusseld. Je kan dus wel samenwerken, maar niet zomaar elkaars antwoorden overnemen.
Vragen worden onzichtbaar
Nadat je een vraag correct hebt beantwoord worden de vraag en de antwoorden onzichtbaar gemaakt. Dit is een maatregel om fraude tegen te gaan, het heeft voor fraudeurs geen zin om aan jou te vragen of ze je antwoorden mogen bekijken.
Adaptieve vragen
Wanneer blijkt dat jij de stof heel goed beheerst dan kan het zijn dat je lastigere vragen krijgt, als blijkt dat stof juist nog niet helemaal duidelijk is dan kunnen we je gerichter helpen door extra informatie te geven over datgene wat je nog niet helemaal lijkt te begrijpen.
Ingebouwde editor
Tijdens je stages is het natuurlijk van belang dat je goed overweg kunt met een IDE zoals Visual studio of Phpstorm. Het is daarom ook goed dat je weet hoe je een ontwikkelomgeving inricht en zelf bestanden aanmaakt. Bij het oefenen met programmeren kan het soms fijn zijn als je jouw hoofd even bij de code kunt houden, soms is dat al lastig genoeg. Vandaar dat deze module komt met een ingebouwde editor waar je direct code kunt typen binnen de Canvas omgeving.
Navigatie
- Cursus informatie
- Persoonlijkheid
- Automatiseren
- Pedagogisch handelen
- Prestatie pedagogisch handelen
- De vijf vaardigheden van kounin
- Portfolio
- Growth mindset
- Als studiecoach
- Begeleidingsplan
- Raportcijfer
- Positieve energie
- Boeiende lessen geven
- Betere band met studenten opbouwen
- Technieken
- Laten onthouden
- Motiverende factoren
- Lesvoorbereiding
- Scenariogestuurd format
- Didactisch analysemodel
- Taxonomie van bloom
- Meta cognitieve vaardigheden
- Het VUT model
- Het OUT model
- Het CAR model
- Breinactiviteiten
- Didactisch analyse model
- Persoonlijk ontwikkel en begeleidingsplan
- Urban education
- John hattie
- Johari venster
- Diversiteit
- Hoge verwachtingen
- Onderwijs ontwerpen
- Onderwijs visie software developer
- Formele organisatie MBO
- Kenmerken van samenwerkend leren
- Constructive alignment
- Toetscyclus
- Onderwijsleergesprek
- Toetsen en toetsmatrijs ontwerpen met behulp van een taxonomie
- Validiteit en betrouwbaarheid van toetsen
- Summatief vs formatief
- Summatief toetsen vs formatief handelen
- Betekenis van Cesuur en normering
- Mc4 toetsvragen
- Toetsvragen maken
- Rubric maken en normering
- Beoordelen verwerken analyseren evalueren
- Dyslexie
- Faalangst
- Adhd
- Autismespectrumstoornis
- Loopbaanbegeleiding
- Ruimteverdeling inverventiecontinuum